Vikt- ett känsligt kapitel!?

Redan som små” lär” vi oss att vågen gör mammor ledsna  MEN vi förstår inte varför………
Inom en allt för kort tid inser man att de där siffrorna som kommer fram på vågen ”styr livet”! Bra siffror genererar glädje- ”dåliga” siffror kan förstöra hela dagen!

VARFÖR låta den där ”lilla fyrkanten” styra med en sådan järnhand?

Unga flickor hoppar över frukost, lunch och vissa dagar även middagen med den stora förhoppningen att tillgodose vågen & kanske tappa ett extra kilo eller 2! Bara för att få känna sig lyckliga,duktiga, snygga och öka på sitt sargade självförtroende & sin sneda självbild!

Mat är nödvändigt flera gånger om dagen för att man ska orka leva,lära sig saker och för att man ska kunna må bra. Mat är viktigt :)

En del utvecklar ätstörningar och blir riktigt, riktigt sjuka. En sjukdom som är oerhört svår-tämjd och kräver lång tid att bemästra och bli frisk ifrån. Men det är också en sjukdom som i värsta fall slutar med döden!

Jag har varit förskonad men har under årens lopp sett vad som kan hända med människor som tycker sig vara för tjocka .(enligt dem själva,en tränare eller någon annan)!
Anorexi är en lömsk sjukdom.

Men vem är det egentligen som bestämmer vilken vikt som är ”godkänd”?

Och är det verkligen vikten som avgör hur vacker en människa är?


ÅHH nej, inte sjutton är det vikten som avgör. Släng alla vågar och ställ in en som lyfter upp dig &” säger snälla saker istället för att rabbla siffror”!

Det är viktigt att barn går i skolan lär sig läsa skriva och räkna och många andra saker.
Det är så synd att inte hemkunskap döps om till matkunskap &  finns med från årskurs 1!

Jag tycker att det är lika viktigt som idrott! :)

Barn är så duktiga på att lära sig när de är små…….Ta vara på det! 

Men kom ihåg att de lär sig genom att HÄRMA!! 

Barn gör som bekant inte som man säger…….de gör som man själv gör!Tiden går fort. Barnen föds och rätt som det är går dom omkring de lär sig prata, springa cykla, simma……..De börjar i skolan & vips så har man en tonåring i huset! Högstadiet,gymnasiet och så är de myndiga och på väg in i vuxenvärlden…….
Sen flyttar de hemifrån osv……..
Ändå kan jag ”känna lukten och värmen av nyfödda bebisar”!

Var tog tiden vägen?!

Jag önskar er en härlig dag!

DU ÄR SÅ VACKER!         Kram Anna <3


 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>