Vardagstankar!

Att leva sitt liv genom att alltid tänka på framtiden och på det som ska hända sedan eller att ständigt fundera på det som redan har hänt och ”gräma sig över det!  

Då är man ju aldrig någonsin närvarande i nuet?! Då lever man ju antingen i  det förflutna eller i framtiden. Och en sak är ju alldeles säker gårdagen kan vi inte vare sig förändra eller påverka längre, så varför försöka? :)
Framtiden vet vi inget om så att bekymra sig över det som ”kanske” ska hända låter ju också helt onödigt ;)!

Målet med livet är nog att vi ska leva livet ”live”!

Ibland rullar ju livet på i ett forcerat & uppstressat tempo när kropp och själ hamnar i obalans. Av en sådan ”obalans” är jag ganska säker på att vi människor kan bli direkt sjuka med olika former av fysiska eller psykiska problem av olika slag.

 Hur gör man då, för att slippa hamna i otakt med sig själv och alla ”måsten” ”ska” & ”vill” som finns i livet?

På det finns nog inte ett universal-facit som passar alla ;), men en sak är nog i alla fall säker genom att ”tänka efter före” på vad som ”verkligen” är viktigt & direkt nödvändigt.

Att göra saker på sitt eget vis utan att ”tävla” emot vem det nu än må vara. ;). Det tror jag ger ett inre lugn och en styrka som vi alla behöver. Att jämföra sig själv och sina prestationer emot någon annans är ohållbart och alldeles onödigt & på tok för energikrävande för ens eget bästa!

Och sist men absolut inte minst: Våga säga NEJ!

Tänk att detta lilla ord kan vara så svårt att få fram emellanåt. Det är bland de första orden man lär sig som liten och då används ordet flitigt. Som 3-åring är man proffs på att säga nej, tonåringar är också ganska duktiga på det Men som vuxen tycks man ha glömt hur man använder det där lilla ”nejet” utan att få dåligt samvete.

Jag har funderat över varför just det där lilla nej-ordet är så laddat med svårigheter. Att ”ta” ett nej från en annan människa är hur lätt som helst, inte sjutton kräver man en redogörelse över varför någon säger nej ;), så varför i allsin dar måste man klämma fram en hel avhandling själv!

Nix jag ska bli bättre på att säga nej utan förklaringar :). Antingen kan man inte eller så vill man faktiskt inte. Lätt som en plätt!

Lycka till & må så gott Kram Anna 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>