sommar & första joggingsteget är taget :)!

Det säljs mängder av bantningspreparat (som inte fungerar), massor av gym-kort (som sällan används :)). Det diskuteras ”vilt” vilken metod som är mest inne och som ger snabbast resultat……GI, LCHF,ISO-dieten,FLYGVÄRDINNEDIETEN,PULVERMETODEN Med många, många flera.

Men handlar det verkligen om den snabbast möjliga dieten eller metoden för att få ett varaktigt resultat?

Nix, jag är av den uppfattningen att lagom av allt & lite av en del ger jämnast tillförsel av energi.

*Ät inte mer än du gör av med!

*Ät på bestämda tider & jämnt fördelat under dagen!

*Hoppa aldrig över frukosten!

*Inget är förbjudet!

Det handlar om att leva och må bra utan att krångla till det :)! 

Jag tror på den ”helt vanliga gammalmodiga kostcirkeln” !

Och jag är av den fasta övertygelsen om att vi människor mår bra av att röra på oss.
Man måste inte gå till gymmet 7 dagar i veckan eller springa 1 mil om dagen ;)!
Det finns ingenting som är så lätt  som att röra på sig, det enda som sätter gränser är faktiskt fantasin :)!

 

Jag tycker om att vara utomhus och har alltid gjort. Jag fixar i stallet & rensar i mina land och njuter av den friska luften…MEN jag har varit lite dålig på det där med att springa några längre sträckor. Visst springer jag och leker med hundarna,men oftast promenerar jag!

NU har jag försökt ”ta tag” i mig själv och börjat min väg mot en bättre kondition & en lite mer vältränad kropp.
Har alltid tyckt om att jogga och vet att mina ”må bra känslor” får sig en rejäl ”boost” både under joggingpasset och framför allt efteråt……………..:)

Vad är det då som gör att man inte ”bara” drar på sig gympaskorna,öppnar ytterdörren och springer?

Nog är det väl så att ALLA människor mår bra av frisk luft och motion!
Självklart kan inte alla springa det beror på förutsättningarna man har, MEN jag hävdar att alla människor oavsett handikapp kan öva upp sin kondition och styrka på de vis som passar just den egna kroppen & ens egen personlighet.  :)

– ”Så himla lätt att säga”!! 😉 Gnäller säkert någon…bla bla.bla…..

:) Jadet behöver inte vara svårare, det enda som stoppar är insidan på skallen!

Jag har under några veckor följ ett tv-program som heter Mot alla odds ett program som verkligen visar att ”ingenting är omöjligt,absolut ingenting”!
Det ger lite perspektiv på livet att  se ett gäng helt vanliga människor med ett eller flera handikapp som ska korsa Nicaraguas djungel och ta sig ifrån Atlantkusten till Stilla havet.

En tuff expedition som kräver en grupp som samarbetar med varandra HELA TIDEN samtidigt som var och ens EGEN styrka och framförallt starka VILJA  sätts på prov hela tiden!

Jag är oerhört imponerad av alla dessa människor som bevisar för alla oss andra att: Allting går…….Stort Lycka till önskar jag er alla.

Från Nicaraguas djungel till tallskogen där jag bor är steget lååångt, ändå är det samma sak. Det handlar om att bestämma sig och följa sin intuition & att inte ge upp!

Jag vill också utmana mig själv och utvecklas både fysiskt & psykiskt :)!
För mig är det ett utomordentligt mål att orka springa kanske 5 km eller hur långt det nu kan tänkas bli, det är vare sig längden eller tiden på träningspasset som betyder något för mig.
Åh nej! Målet är att kunna springa utan att flåsa som en  ” blåsbälg” 😉 och känna flytet i steget samtidigt som jag njuter av omgivningen, att komma in i ”andra andningen” precis som ”förr i tiden” , det är mitt första mål på min egen konditions-resa :)! 

På något vis blir det ”mer på riktigt” när man ser sin målsättning nedskriven med ord.
Då blir målbilden klarare & det känns lite svårare att komma undan löftet till sig själv!  

Under året kommer jag att komma tillbaka till det  här ”jogging-kapitlet” för att dela med mig av både med & motgångar…..”.Häng med vetja” :)!

Många kramar & lycka till alla ni som kämpar för en bättre kondition.
Visst kan det vara jobbigt i början men till skillnad mot ett lotteri där bara några få vinner, så vinner Alla människor på att röra på sig! <3  

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>