Du är vacker!

Lyssnade på radion häromdagen där de intervjuade några unga tjejer & lite äldre kvinnor om deras ”syn” på sig själva och sitt utseende!

Det jag slogs av var att INGEN av tjejerna var nöjd med sitt utseende och framför allt  inte med sin vikt. Alla tyckte att de var för tjocka!
Bantning & träning var en daglig ”invånare” i tjejernas liv och matintaget var ett gissel och inte alls särskilt sunt enligt mina öron!
Att träna rätt och äta bra mat jämnt fördelat över dagen är ju sunt och en bra investering i sitt eget välbefinnande :)! Däremot känns det ju mindre lyckat att ”svälta” sig & hoppa över flera måltider / dag pga att man ska bli ”smal & vacker”!
Då kan jag inte låta bli att undra om smal verkligen är lika med vacker?

Jag blir lite bekymrad över att höra tjejernas berättelser och tänker hjälp!!!!
Att vara kraftigt överviktig eller underviktig är ju självklart inte bra för hälsan men vad är egentligen lagom? Vem ”bestämmer”  vad som är vackert & varför tenderar tjejerna över lag att lyssna till den där ”lilla envisa och i särklass hopplöst negativa rösten inne i huvudet” som lyckas få så många tjejer att känna sig otillräckliga och oattraktiva!?

För att känna sig vacker på djupet så måste man tycka om & vara stolt över sig själv!
Till alla er tjejer som tvekar och inte känner er ”tillräckligt” smala, vackra eller värdefulla pga eran vikt.
Vikt har ingenting med värde & utseende att göra!

Tänk om man kunde behålla den där känslan över att vara FIN som oftast finns när man är liten. Hur många 5-åringar har inte stått framför spegeln i ”finklänning” och sagt:

-Åh titta mamma, titta pappa, vad FIN JAG är! :)

Samma flicka står senare framför samma spegel i tonåren och säger:
-Åhhh, vad FUL jag är :(!

Vad händer egentligen under årens gång?

Jag skulle vilja plantera ett litet frö hos alla unga flickor, ett frö som får växa sig starkt och som utsöndrar  ”tyck om dig själv”-känslor” för resten av livet!

Önskar ALLA fantastiska flickor,tjejer & kvinnor Lycka till!
Ni är fantastiska, Kram Anna :)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>