Det är Advent

Idag önskar jag er an alldeles underbar första advent. Advent betyder mycket för mig och ger mig alltid en varm känsla i magen.Det är något speciellt att tända det där första ljuset………….Det sprider värme och alla fina adventsstakar lyser så fint i fönstren.
Mys-faktorn är hög och trivseln ökar med många procent när adventstiden är här.

Jag tänder det första ljuset och tänker på Konungen.
Som red på en grå liten åsna,
vår mildögde Herre och vän.

Att lära sig den här versen var bland det svåraste jag  gjort i skolan (jag gick i 2:a klass)…..Jag övade och övade och övade men det var så svårt särskilt det där med ”mildögde” ett ord jag aldrig hört & än mindre förstod.
Min mamma förklarade många gånger och hjälpte mig traggla den där versen. Tårarna rann och min förtvivlan var stor…..

Till slut sa min pappa: Skit  i den där versen Anna!
Med dom orden i öronen gick jag och la mig och somnade gott.
Kl 06.00 morgonen efter satte jag mig käpprätt upp i sängen och läste hela versen utan problem :)!

Jag läste den i Lucia tåget och den har sedan följt mig genom livet. Mina föräldrar,mina barn min make ALLA kan den utan bekymmer. Och idag när vi tände första  ljuset här hemma läste vi den tillsammans…………….<3

Önskar er en underbar Advent och hoppas att ni ALLA tar vara på dagarna fram till jul på ett njutbart vis utan att stressa upp er över alla ”MÅSTEN”…………..Jag lovar man måste ingenting absolut ingenting.
Skapa dina egna förutsättningar & följ ditt hjärta.

Många adventskramar
Anna <3 

 

 

3 reaktion på “Det är Advent

  1. Advent betyder mycket för mig. Mer och mer faktiskt. Mys med ljus och pyssla hemma. Förbereda för jul. Inga måsten, i min egen takt.
    Julsånger i kyrkan passar också in. Det är så stämningsfullt.
    Kram från Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>