”Dan före dan”

Vi tänder ett ljus i advent som värmer den som frusen är…………….

4 ljus glimmar så vackert och rofyllt, adventstiden har gått fort & imorgon är det Julafton :)!
Jag har med åren ”sänkt ribban” många pinnhål och känner ingen stress och absolut inga hämmande prestationskrav över hur många rätter det ”måste” finnas på julbordet. Vi gör det vi tycker om & äter när maten är klar. Ingen klocka som styr och hetsar bara mys & julefrid!

Jag var inne på ett bageri i Alingsås idag för att köpa lite bröd inför morgondagen. Framför mig i kön stod en kvinna i 65-70 års åldern som köpte flera olika sorters småkakor,vetebröd och matbröd samt lite marsipan-figurer. Det blev lite ”stånk & stön” i den långa kön som bildades. När kvinnan handlat klart stod hon stolt och betalade sina varor. Expediten som började bli lite stressad  räknade ihop varorna och sa: Det var verkligen en stor- handling det här med lite ”sarkasm” i rösten.
Ja! sa kvinnan :) Jag vill inte baka själv det tar alldeles för mycket kraft och tid. Min kraft spar jag till roligare saker som är oerhört mycket mera värdefulla för mig.

Tonen i rösten var lite vass men alldeles självsäker. Och vet ni jag stod gärna i kön, det är underbart att se när människor tar befälet över sin egen tid & gör det som behagar dem. Utan skuldkänslor och onödiga bortförklaringar.

Jag vill INTE räcker väl alldeles utmärkt väl!?

Ta ”dan före dopparedan” som den  kommer och pyssla med det du tycker om.
Många varma kramar Anna :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktion på “”Dan före dan”

 1. Varför ska det vara så? Jag tänker på kvinnan i bageriet. Hon var glad när hon köpte detta och kön irriterade.Vad gör några minuter mer eller mindre? Handla dagen före julafton ta tid. Det vet alla.Hon som stod i bagerier skulle var jätte glad att damen köpte så mycket.

  Allt blev fel, av en liten bagatell. Dom flesta hade ” bråttom”. Oavsett om det är jul eller inte. Det är ett ord som jag inte gillar.

  Ha det gott! Kram Lena

  • :) Jag håller på ”tanten som handlade” & jag gillar inte heller det där bråttom ordet.
   Låt saker få ta sin tid!
   Må så gott & ha det härligt kloka, härliga Lena.
   Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>