Ålder!

Visst kan det väl kännas som att åldern står still trots att  livet rusar på!

Jag ser på mina föräldrar, våra barn, mina vänner,syskonbarnen osv att förändringar sker och att de som för bara en ”pytte-stund” sedan låg i min famn nu är vuxna. Ändå känner jag mig inte särskilt annorlunda på insidan. Märkligt…..;)

Det året som jag skulle fylla 30 år, kände jag ett sting av ”panik”, det lät så gammalt och så väldigt vuxet.

Trettio år………….

Saken är den att tid går aldrig att bromsa så jag fyllde 30 och ingen förändring skedde.Sen fyllde jag 31,32,33 och om en knapp månad så fyller jag 45 år :)!

Trots att siffrorna förändras är jag och förblir jag nog alltid Anna på insidan.

Vilken tur att det är så!

Förhoppningsvis lär man sig nya saker och utvecklas som person även om man fortfarande fattar tokiga beslut, och säger fel saker emellanåt. Lite klumpig har jag alltid varit & kommer förmodligen alltid att vara. Får nog inse att det en del av mig.:)

Vad är då ålder, förutom ett sätt att komma ihåg hur många år sedan det var man föddes!?

Ingenting, det är absolut helt utan mening. Förutom att du får börja skolan när du är 7 år, får köra moped vid 15, rösta & ta körkort när du är 18 år. För någon kanske det är viktigt även att fylla 20 år för då är man välkommen in på systembolaget ;)! Sen går det många underbara &händelserika år innan man fyller 65 år och får lov att gå i pension, dvs man får ett lååångt sommarlov som kompensation för alla år man fick klara sig utan den där fantastiska frihetskänslan som ett sommarlov innebar när man var liten!

Alltså är det bara siffror och siffror har ju aldrig någonsin intresserat mig särskilt mycket. Har helt enkelt aldrig förstått mig på dem. Det som är viktigt är att ligga på + 😉 inom ekonomin annars  helt oväsentligt :)! ( Enkelt!)

Då kan man ju undra varför jag la ner så mycket energi & gjorde så stor ”affär” av att fylla 30 år? Med facit i hand, helt onödigt! Alltså lär man sig så länge man lever (skönt)!

Det finns bara en hake!

När jag tittar mig i spegeln så ser jag inte samma person som jag är på insidan. Bilderna stämmer liksom inte riktigt överens med varandra! ( Det blir lite bättre när jag tar av mig glasögonen! ;))

Har du upplevt det? Eller är jag alldeles ensam om den upptäckten?

Inte så att jag står och gnäller framför spegeln  . Nja jag mer ”pustar” lite grand och undrar varför jag ser lite ”vissen” ut i kanterna. Ni vet som salladsbladen ser ut efter ett tag i kylskåpet: Det går att äta dem men finns det nya lite fräschare & ”fastare” blad så väljer man dem ;)!

Det är inte riktigt så illa som en riktigt brun övermogen banan men…..ändå! 😉

Äh, jag duger! <3

Tror jag ska ställa om mitt tankesätt och lyssna till Joan Collins råd och mer se mig som en vacker vinflaska, lite grådammig MEN av ljuvlig årgång 1968!

Härmed ska jag bära mina ” siffror” med stolthet!
Jag är den jag är oavsett vad spegelbilden säger.

Kram Anna! <3

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>